Ποιοί είμαστε

image

Η φιλοσοφία μας

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης κρίνεται –περισσότερο από ποτέ– σημαντική η πρώιμη εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Οι νέες τεχνολογίες επικοινωνίας διαμορφώνουν πολύ έντονα μία πολυπολιτισμική κοινωνία και γι αυτό το λόγο κρίνεται επιτακτική μια νέα προσέγγιση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Βασικός όμως παράγοντας για την επιτυχή εκμάθηση αποτελεί η υιοθέτηση νέων διδακτικών μεθόδων που δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για ένα ευχάριστο κλίμα μάθησης.

Τα παιδιά προσχολικής αλλά και πρώιμης σχολικής ηλικίας έχουν την ικανότητα να κατακτούν εύκολα τη γνώση με βιωματικό τρόπο, καθώς μέσα από την εμπειρική προσέγγιση καταστάσεων κατακτούν σταδιακά και τον κόσμο. Σύμμαχός τους σε αυτή τη διαδικασία είναι και η προφορική γλώσσα ως μέσο μίμησης και αποτέλεσμα ποικίλων ερεθισμάτων.

Επομένως τα παιδιά μπορούν με ευκολία να κατακτήσουν τη ξένη γλώσσα, χωρίς κανόνες γραμματικής αλλά nativelike, προσομοιάζοντας δηλαδή έναν φυσικό ομιλητή.

H μέθοδός μας

Ως μέθοδο διδασκαλίας ακολουθούμε την επικοινωνιακή προσέγγιση, όπου η γλώσσα αντιμετωπίζεται ως μέσο επικοινωνίας και συνεννόησης μακριά από το κανονιστικό σύστημα του γνωστικού αντικειμένου.  

Όλα τα προγράμματα εκμάθησης ανταποκρίνονται στις ανάγκες, δυνατότητες και γνωστικές εμπειρίες των παιδιών, είναι προσανατολισμένα στο παιχνίδι και τη δράση, διδάσκουν ενδιαφέροντα θέματα και παρακινούν τα παιδιά να κινηθούν και να δημιουργήσουν.

Στόχος είναι να νιώσει το παιδί άνετα και όμορφα, απελευθερωμένο από άγχος και πίεση, να συμμετέχει ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία, έτσι ώστε να αναπτυχθούν ποικίλες δεξιότητες.

 

 

Επικοινωνιακές δραστηριότητες

 

Παιχνίδι, τραγούδι, μουσική, θεατρικό παιχνίδι & αυτοσχεδιασμοί, παιδική λογοτεχνία, ζωγραφική & χειροτεχνίες αποτελούν κάποιες από τις πιο δημοφιλείς σύγχρονες μεθόδους γλωσσικής εκμάθησης.

Η αξιοποίηση αυτών των δραστηριοτήτων δημιουργεί ένα διασκεδαστικό, παιγνιώδες και διαδραστικό  πλαίσιο που προσελκύει την προσοχή των παιδιών, κεντρίζει το ενδιαφέρον τους, ενεργοποιεί τον αυθορμητισμό και την αυτενέργειά τους, οξύνει την κριτική σκέψη και την ικανότητα έκφρασης και τονώνει την αυτοπεποίθησή τους συμβάλλοντας εν τέλει στη συναισθηματική, κοινωνική και γνωστική τους εξέλιξη.

image
image
image
image

D-Klub bottom1

Mια νέα πρόταση στην εκμάθηση γερμανικών μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων!

©2018 D-Klub  |  wed design by happyad

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα και τον τιμοκατάλογο μας.

Επικοινωνία

Διονύσου 62, Τ.Κ. 145 63 Κηφισιά

Τ: 210 80 89 025 | E: info@d-klub.gr