Θεατρικό παιχνίδι

Image

Το θεατρικό παιχνίδι είναι μια βιωματική δραστηριότητα, ένα δημιουργικό ταξίδι  όπου τα παιδιά μέσα από την κίνηση και τη μουσική ταξιδεύουν σε παραμυθένιες χώρες, συναντούν και συνομιλούν με ζωγράφους και μουσικούς, περπατούν στα μονοπάτια της λογοτεχνίας, με στόχο στο τέλος αυτής της διαδρομής το κάθε παιδί να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αυτογνωσία και φαντασία, συστατικά που οδηγούν στον κόσμο της ευτυχίας.

Η χρήση του  θεατρικού παιχνιδιού αποτελεί  μία ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδο της εκμάθησης και βελτίωσης της έκφρασης στη Γερμανική γλώσσα. Οι θεατρικές τεχνικές λειτουργούν ως διδακτικά εργαλεία κινητοποίησης του μαθητή, καθώς θέτουν ως προαπαιτούμενο το παιχνίδι με τα αισθητήρια, τα μέλη του σώματος και τη φωνή. 

Ο παιδαγωγός Pestalozzi (1746-1827) έχει υποστηρίξει αυτή την διαδικασία, αποδίδοντας της τον χαρακτηρισμό της μάθησης με όλες τις αισθήσεις. Πρόκειται για μία μάθηση η οποία επιτυγχάνεται μέσω σωματικών, αισθητηριακών, συναισθηματικών και νοητικών διαδρομών (καναλιών). Σε αυτή δηλαδή συμμετέχουν πόδια, χέρια, κεφάλι και νους (learning by head hand and heart).

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

D-Klub

Mια νέα πρόταση στην εκμάθηση γερμανικών μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων!

©2018 D-Klub  |  wed design by happyad

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα και τον τιμοκατάλογο μας.

Επικοινωνία

Διονύσου 62, Τ.Κ. 145 63 Κηφισιά

Τ: 210 80 89 025 | E: info@d-klub.gr