Θεατρικό παιχνίδι

Image

Το θέατρο είναι μια δραστηριότητα που πρέπει να βιωθεί, ένα δημιουργικό ταξίδι στο οποίο τα παιδιά ταξιδεύουν στη χώρα των νεραϊδών μέσω κίνησης και μουσικής, συναντώνται και συνομιλούν με καλλιτέχνες και μουσικούς, περπατούν λογοτεχνικά μονοπάτια με στόχο κάθε παιδί στο τέλος αυτής της Διαδρομής να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία και αναπτύσσει τη φαντασία και τη φαντασία. Είναι ένα ταξίδι ευτυχίας!

Η χρήση του δράματος είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος μάθησης για τη βελτίωση της έκφρασης στη γερμανική γλώσσα.Οι δραματικές τεχνικές λειτουργούν ως διδακτικό εργαλείο για την κινητοποίηση των μαθητών, με την προϋπόθεση ότι παίζουν με τις αισθήσεις, τα άκρα και τη φωνή.

Ο παιδαγωγός Pestalozzi (1746-1827) υποστήριξε αυτή τη διαδικασία αποκαλώντας την «μάθηση με όλες τις αισθήσεις». Αυτή είναι μια μαθησιακή εμπειρία που επιτυγχάνεται μέσω φυσικών, αισθητηριακών, συναισθηματικών και γνωστικών διεργασιών (κανάλια). Τα πόδια, τα χέρια, το κεφάλι και το μυαλό συμμετέχουν σε αυτή τη μαθησιακή διαδικασία (μάθηση με κεφάλι, χέρι και καρδιά).

Τα παιδιά κάνουν θέατρο γιατί διεγείρει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και είναι απλά διασκεδαστικό!

Το να παίζεις θέατρο προάγει τη γλώσσα και τη μνήμη, την επίγνωση του σώματος και την ικανότητα συνεργασίας. Αυτό το καθιστά ένα από τα αναγνωρισμένα πιο σημαντικά εκπαιδευτικά έργα.

Image
Image
Image
Image

D-Klub

Ζήστε μαζί μας τα Γερμανικά!

©2023 D-Klub  |  wed design by happyad

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα και τον τιμοκατάλογο μας.

Επικοινωνία

Διονύσου 62, Τ.Κ. 145 63 Κηφισιά

Τ: 210 80 89 025 | E: info@d-klub.gr