Ποιοί είμαστε

image

Ξένια Βασιλοπούλου, διευθύντρια D-Klub

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία και Ιστορία Τέχνης στο πανεπιστήμιο Albert-Ludwig του Freiburg της Γερμανίας με ειδίκευση στη Νεώτερη Ιστορία της Γερμανικής Λογοτεχνίας, όπου το 2004 έλαβε τον τίτλο σπουδών Magister Artium (M.A.). Με την επιστροφή της στην Ελλαδα εργάστηκε σε εξειδικευμένο φροντιστήριο γερμανικών και σε ιδιωτικό σχολείο ως καθηγήτρια γερμανικών, ενώ έχει ασχοληθεί για σύντομο διάστημα και με τις μεταφράσεις τεχνικών κειμένων. Έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια και εκπαιδευτικά συνέδρια για τη διδασκαλία της Γερμανικής ως ξένη/ δεύτερη γλώσσα και την παιδική πολυγλωσσία, έχει συμμετάσχει ως εξετάστρια στις εξετάσεις Goethe-Zertifikat A1-A2 καθώς και σε πρόγραμμα κατάρτισης & επιμόρφωσης του Goethe-Institut (DLL) με θέμα τις μεθόδους διδασκαλίας & τη χρήση ψηφιακών μέσων στην τάξη. Παράλληλα με τις σπουδές το 1998 ανέλαβε τις δημόσιες σχέσεις του Γερμανού γλύπτη-ζωγράφου Helmut Lutz στην Ελλάδα και την παρουσίαση του έργου του «Sternenweg» το 1999 στο Ζάππειο Μέγαρο. Το 2004 συμμετείχε εθελοντικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004 ως υπεύθυνη της ομάδας Props στις Τελετές Έναρξης και Λήξης.

Το 2018 ίδρυσε το «D-Klub», ένα σύγχρονο χώρο εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας για παιδιά & εφήβους σε συνδυασμό με ποικίλες διαδραστικές δραστηριότητες. Στα παλίσια της διδασκαλία της Γερμανικής εντάσσεται η προετοιμασία για τα διπλώματα γλωσσομάθειας όλων των επιπέδων, καθώς και η προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Σκοπός του D-Klub είναι η προώθηση της γερμανικής γλώσσας και του γερμανικού πολιτισμού μέσω διευρυμένων συνεργασιών μεταξύ φορέων στην Ελλάδα και Γερμανία.

Πιστεύει στην κατάρτιση και τη διαρκή επιμόρφωση, την διδακτική ελευθερία και ευελιξία του εκπαιδευτικού καθώς και στον εκσυγχρονισμό των διδακτικών μεθόδων και προσεγγίσεων. Είναι παντρεμένη και έχει 2 κόρες, οι οποίες φοιτούν στην Γερμανική Σχολή Αθηνών!

image

Δρ. Νίκος Κατσαούνης, επιστημονικός συνεργάτης

Επίκουρος Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Α.Π.Θ., διδάσκει από το 2010 στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

www.del.auth.gr 

Τα ερευνητικά του πεδία είναι - μεταξύ άλλων - τα εξής: Κατάκτηση Γλώσσας και Λεξιλογίου, Διγλωσσία, Σημασιολογία και Κειμενογλωσσολογία.

 http://katsaounis.webpages.auth.gr/

Πατέρας ενός γιού και ο ίδιος, πιστεύει στις ιδιαίτερες κλίσεις και δυνατότητες που έχει το κάθε παιδί ξεχωριστά!

H φιλοσοφία μας

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης κρίνεται –περισσότερο από ποτέ– σημαντική η πρώιμη εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Οι νέες τεχνολογίες επικοινωνίας διαμορφώνουν πολύ έντονα μία πολυπολιτισμική κοινωνία και γι αυτό το λόγο κρίνεται επιτακτική μια νέα προσέγγιση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Βασικός όμως παράγοντας για την επιτυχή εκμάθηση αποτελεί η υιοθέτηση νέων διδακτικών μεθόδων που δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για ένα ευχάριστο κλίμα μάθησης. Τα παιδιά προσχολικής αλλά και πρώιμης σχολικής ηλικίας έχουν την ικανότητα να κατακτούν εύκολα τη γνώση με βιωματικό τρόπο, καθώς μέσα από την εμπειρική προσέγγιση καταστάσεων κατακτούν σταδιακά και τον κόσμο. Σύμμαχός τους σε αυτή τη διαδικασία είναι και η προφορική γλώσσα ως μέσο μίμησης και αποτέλεσμα ποικίλων ερεθισμάτων. Επομένως τα παιδιά μπορούν με ευκολία να κατακτήσουν τη ξένη γλώσσα, χωρίς κανόνες γραμματικής αλλά nativelike, προσομοιάζοντας δηλαδή έναν φυσικό ομιλητή.

Ως μέθοδο διδασκαλίας ακολουθούμε την επικοινωνιακή προσέγγιση, όπου η γλώσσα αντιμετωπίζεται ως μέσο επικοινωνίας και συνεννόησης μακριά από το κανονιστικό σύστημα του γνωστικού αντικειμένου.  

Όλα τα προγράμματα εκμάθησης ανταποκρίνονται στις ανάγκες, δυνατότητες και γνωστικές εμπειρίες των παιδιών, είναι προσανατολισμένα στο παιχνίδι και τη δράση, διδάσκουν ενδιαφέροντα θέματα και παρακινούν τα παιδιά να κινηθούν και να δημιουργήσουν.

Στόχος είναι να νιώσει το παιδί άνετα και όμορφα, απελευθερωμένο από άγχος και πίεση, να συμμετέχει ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία, έτσι ώστε να αναπτυχθούν ποικίλες δεξιότητες.

image
image
image
image

Επικοινωνιακές δραστηριότητες

Παιχνίδι, τραγούδι, μουσική, θεατρικό παιχνίδι & αυτοσχεδιασμοί, παιδική λογοτεχνία, ζωγραφική & χειροτεχνίες αποτελούν κάποιες από τις πιο δημοφιλείς σύγχρονες μεθόδους γλωσσικής εκμάθησης.

Η αξιοποίηση αυτών των δραστηριοτήτων δημιουργεί ένα διασκεδαστικό, παιγνιώδες και διαδραστικό  πλαίσιο που προσελκύει την προσοχή των παιδιών, κεντρίζει το ενδιαφέρον τους, ενεργοποιεί τον αυθορμητισμό και την αυτενέργειά τους, οξύνει την κριτική σκέψη και την ικανότητα έκφρασης και τονώνει την αυτοπεποίθησή τους συμβάλλοντας εν τέλει στη συναισθηματική, κοινωνική και γνωστική τους εξέλιξη.

D-Klub

Ζήστε μαζί μας τα Γερμανικά!

©2023 D-Klub  |  wed design by happyad

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα και τον τιμοκατάλογο μας.

Επικοινωνία

Βασιλέως Κωνσταντίνου 35, Τ.Κ. 151 22 Μαρούσι

Τ: 210 80 89 025 | E: dklubathen@gmail.com