Ξενόγλωσσα βιωματικά εργαστήρια

Βιωματικά εργαστήρια

Στο D-Klub ενσωματώνουμε μουσικοκινητικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική και χειροτεχνίες στο πρόγραμμά διδασκαλίας μας, ως δημιουργικές δραστηριότητες που ενισχύουν τη βιωματική εκμάθηση των γλωσσών.

Σκοπός μας είναι να παρέχουμε νέες εμπειρίες στους μικρούς d-klubbers μέσω των ξενόγλωσσων βιωματικών εργαστηρίων.

Θεατρικό παιχνίδι

Το θέατρο είναι μια δραστηριότητα που πρέπει να βιωθεί, ένα δημιουργικό ταξίδι στο οποίο τα παιδιά ταξιδεύουν στη χώρα των νεραϊδών μέσω κίνησης και μουσικής, συναντώνται και συνομιλούν με καλλιτέχνες και μουσικούς, περπατούν λογοτεχνικά μονοπάτια με στόχο κάθε παιδί στο τέλος αυτής της Διαδρομής να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία και αναπτύσσει τη φαντασία και τη φαντασία. Είναι ένα ταξίδι ευτυχίας!

Η χρήση του δράματος είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος μάθησης για τη βελτίωση της έκφρασης στη γερμανική γλώσσα. Οι δραματικές τεχνικές λειτουργούν ως διδακτικό εργαλείο για την κινητοποίηση των μαθητών, με την προϋπόθεση ότι παίζουν με τις αισθήσεις, τα άκρα και τη φωνή.

Ο παιδαγωγός Pestalozzi (1746-1827) υποστήριξε αυτή τη διαδικασία αποκαλώντας την «μάθηση με όλες τις αισθήσεις». Αυτή είναι μια μαθησιακή εμπειρία που επιτυγχάνεται μέσω φυσικών, αισθητηριακών, συναισθηματικών και γνωστικών διεργασιών (κανάλια). Τα πόδια, τα χέρια, το κεφάλι και το μυαλό συμμετέχουν σε αυτή τη μαθησιακή διαδικασία (μάθηση με κεφάλι, χέρι και καρδιά).

Τα παιδιά παίζουν θέατρο γιατί διεγείρει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και είναι απλά διασκεδαστικό!

Image
Image

Εικαστικά

Στο D-Klub εντάσσουμε στο πρόγραμμά μας τη ζωγραφική και τις χειροτεχνίες ως δημιουργικές δραστηριότητες στη βιωματική εκμάθηση των γερμανικών προσφέροντας νέα ερεθίσματα και προάγοντας τη δημιουργική μάθηση.

D-Klub

Ζήστε μαζί μας τα Γερμανικά!

©2023 D-Klub  |  wed design by happyad

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα και τον τιμοκατάλογο μας.

Επικοινωνία

Βασιλέως Κωνσταντίνου 35, Τ.Κ. 151 22 Μαρούσι

Τ: 210 80 89 025 | E: dklubathen@gmail.com